Cum arată o zi de developer în echipa de Healthcare? Episodul 1.

03.03.2022
6 min
5.00
Cum arată o zi de developer în echipa de Healthcare? Episodul 1.

Distribuie

El este Răzvan Negrea, Senior Systems Engineer at Systematic.

Prin interviul lui deschidem o mini serie de 2 episoade.

Vrei să știi cum este să ai o relație cu managerul tău de „leader-leader”? Să sărbătorești fiecare succes al echipei „cu multe prăjituri, tort și voie bună”. Dar să ai ocazia să te specializezi constant prin cursuri de RabbitMQ, Spring Boot, Helm? Dar de Angular? Dar de Ansible și Docker și Kubernetes?
 

Too good to be true?

Te invităm să rămâi toată luna alături de noi și să cross-check răspunsurile lui Răzvan cu cele ale managerului său, Lucian Maican. Citește și episodul 2 și descoperă dacă într-adevăr beneficiile lui Răzvan se verifică. Iar dacă ești IT-ist și vrei să beneficiezi și tu de aceleași condiții profesionale, citește articolul până la final și poți aplica la compania care te merită.
 

Înainte de toate... 

…trebuie să stii că Răzvan este în Systematic încă din 2017, de la înființarea centrului de dezvoltare în România. Încă de la început s-a alăturat departamentului Healthcare, iar pe parcursul acestei perioade a avut ocazia să lucreze pe proiecte variate, proiecte ce aveau ca scop digitalizarea spitalelor din Suedia sau gestionarea eficientă a cazurilor de COVID-19. 

Iată care este experiența lui în Systematic și află mai multe despre posibilitățile de dezvoltare pe care el le-a avut în cadrul companiei.


 

1. Cum ai descrie rolul de developer la Systematic în echipa de Healthcare în 3 cuvinte?

Responsabil, dinamic, proactiv.

 

2. Care sunt acele detalii ce definesc cultura organizației voastre, dar nu pot fi depistate într-un tur al biroului?

Unul dintre aspectele care ne definesc este capacitatea, dar și deschiderea, de a ne organiza singuri. Este o trăsătură vizată de valorile companiei, dar a cărei concretizare diferă de la echipă la echipă. Pentru asta, cred că o contribuție cel puțin la fel de importantă că a echipei o are și Project Managerul.

În Systematic ne dorim să schimbăm abordarea tradițională din modelul „leader-follower”, în modelul „leader-leader”, desigur în contextul fiecărui proiect în parte. Iar cu ajutorul acestei filosofii de management, angajații au autonomie și reușesc să construiască echipe eficiente și creative. 

O altă trăsătură o reprezintă faptul că suntem cu toții conștienți de scopul comun pe care îl avem în echipă, și ne comportăm ca atare.

 

3. Cum definiți și sărbătoriți succesul în echipa voastră?

Până acum, succesul a fost reprezentat de faptul că am reușit să facem față provocărilor, fie ele venite de la client, fie cele trasate de noi, ca echipă (de exemplu, să reușim ceva extra față de obiectivul propus).

În ambele situații avem un client mulțumit căruia îi face plăcere să interacționeze cu noi, și împreună cu care clădim o relație bazată pe încredere.

Sărbătorim cu multe prăjituri, tort și voie bună.

 

4. Cât de mult contează pentru tine ca developer faptul că dezvolți aplicații medicale?

Am participat în diverse proiecte de-a lungul anilor. În cadrul Systematic, pe lângă ocazia de a lucra pe aplicații medicale, am reușit să văd cum anume sunt folosite acestea. 

Nu rămânem doar la nivelul codului scris, ci putem să și vedem rezultatele concrete, fie direct în centre de îngrijire de exemplu, sau indirect, de la distanță, în statistici și panouri de monitorizare. Este foarte plăcut să ai posibilitatea să vezi schimbarea în bine pe care o aduce aplicația la care ai contribuit chiar tu.

 

5. Tot mai multe companii au înțeles importanța dezvoltării personale și profesionale a membrilor din echipe și depun eforturi concentrate în acest sens. Care sunt oportunitățile de creștere pe care tu le ai la dispoziție?

Ca în orice context, există perioade cu diverse niveluri de încărcare. Acest aspect sigur că are o influență asupra oportunităților de creștere așa cum ar fi ele percepute în mod convențional.

Însă privind retrospectiv, avem parte de dezvoltare în general.

În perioadele mai liniștite, există cursuri la care participăm, atât tehnice cât și orientate către alte abilități, pe care le putem pune în acord cu direcția pe care ne dorim să ne axăm în viitor.

Spre exemplu, dintre cele tehnice recent am avut ocazia să particip la cursuri despre RabbitMQ, Spring Boot, Helm, Angular. Urmează în câteva săptămâni un curs despre Ansible. Colegi din echipă au optat și pentru cursuri de Docker și Kubernetes.

 

În direcția non-tehnică, pentru că mi-am dorit și am devenit trainer pentru metodologia Feature Driven Development (curs intern al companiei), am ales să particip la cursurile de Train the Trainer, High Impact Presentations și Presenting with Impact (căci a trebuit să ne adaptăm cursurilor ținute online). Acestea sunt câteva exemple de anul trecut.

Dar și în perioadele mai încărcate avem parte de dezvoltare, în special pe partea tehnică, pentru că acestea ne pun față în față cu provocările menționate anterior, iar trecând peste diversele obstacole acumulam experienta fie în cadrul echipei, fie comunicând cu cei mai experimentați din alte echipe.

Pot oferi exemplul meu. În urmă cu 5 ani m-am alăturat echipei Systematic în rolul de Systems Engineer, unde am început cu un proiect de la zero, Medical Device Integration, pentru câteva spitale din Suedia, care își propune să înregistreze automat, în format electronic, parametrii clinici măsurați pe pacienții din spital. Aici am lucrat cu Java EE, Spring, Camel, Angular, JSONB pe baze de date Postgresql, JBoss, Keycloak și Docker. 

 

Apoi, împreună cu echipa, ne-am alăturat unui alt proiect, mult mai mare, tot din domeniul Healthcare, pe care, la acea vreme, lucrau aproximativ 150 de persoane. Acolo am început cu tehnologii asemănătoare, urmând apoi să ne concentrăm pe modulul de integrări și să lucrăm în special cu Camel și Spring.

În prezent lucrez la un proiect destinat gestionarii mai eficiente a cazurilor de infectare cu SaRS-Cov2 în Danemarca, unde tehnologiile sunt din zonă.NET – C# ca limbaj, ASP.NET Core, EntityFramework, Angular, MS Sql Server, KeyCloak, Docker și Ansible.

 

6. În ceea ce te privește, ce te face mândru să faci parte din această echipă?

Cred că cel mai mândru mă face echipa în sine. Lucrăm și ne dezvoltăm bine împreună, și nu mă refer doar la dezvoltatori, ci la toți membrii echipei.

 

7. La final de interviu ce le recomanzi celor ce vor să intre în echipa de developeri de Healthcare de la Systematic?

Mi-aș dori ca cei care iau în considerare să ni se alăture să fie pregătiți pentru provocări continue, cum ar fi să includă în proiectul lor tehnologii noi pentru ei, sau să schimbe abordarea clasică într-una orientată către DevOps dacă proiectul o cere.

Totodată, să fie deschiși la noi oportunități, de toate felurile, să își dorească o dezvoltare în multiple direcții, fie că este vorba de dezvoltare pe orizontală din punct de vedere tehnic, noi limbaje, noi tehnologii, fie că este vorba de noi roluri pe lângă cel de dezvoltator – cum ar fi scrum master, sau auditor intern sau trainer.

 Să fie genul care nu se tem să pună întrebări, care sunt capabili și își doresc atât să intre în detalii, cât și să înțeleagă imaginea de ansamblu în proiectul și domeniul în care lucrează, și care știu că senioritatea să clădește în timp și este bazată pe responsabilitate și provocări variate.

 

Sounds good? Dacă ești IT-ist aplică la ei. E super-simplu. Îți dăm noi linkul, tu dai click și aplici cu un CV profi din modelele Undelucram.ro. Ești pregătit să-ți întâlnești viitorul profesional? 3, 2, 1, Aplică!
 

PS: dacă totuși ți se pare că it sounds too good to be true, verifică-l pe Răzvan! Citește și episodul 2 cu managerul lui, Lucian, și descoperă beneficiile de dream-job ale developerului de la Systematic.

 

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro