Erori la interviul de angajare

24.01.2014
0 min
Erori la interviul de angajare

Distribuie

Cele mai importante 10 erori pe care trebuie sa le eviti cand te prezinti la un interviu.

 

 

· Sa lasi impresia ca esti dezinteresat

 

· Sa fii imbracat inadecvat

 

· Sa pari arogant

 

· Sa-i vorbesti de rau pe alti angajatori

 

· Sa dai atentie telefonului mobil in timpul interviului

 

· Sa nu fi bine informat cu privire la companie

 

· Sa nu furnizezi exemple concrete

 

· Sa nu pui intrebari inteligente

 

· Sa oferi prea multe detalii personale

 

· Sa pui intrebari cu caracter personal

 

Citește toate articolele despre

Interviul de la A la Z Resurse interviuri

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

10 comentarii

observator

26.02.2014

Ce ne place noua, romanilor in general,sa radem de altii si sa nu ne vedem gunoiul din ograda noastra....Pacat,ca intotdeauna se deviaza de la un subiect si se ajunge....pe camp! Oare nu ne putem gandi ca toti suntem cam in aceeasi oala care ne fierbe si ne fierbe....pana....In fine,cred ca mai multa solidaritate nu ne-ar strica si sa incercam sa fim mai buni unii cu ceilalti! Loc sub soare este pentru toata lumea,insa depinde de noi daca ne place sa stam mai mult la umbra sau sa facem insolatie!!! Toate cele bune! Si inca ceva....sa incercam sa ne iubim mai mult limba materna,sa o folosim corect si sa lasam englezismele pentru natia lor,dar,deh!..da mai bine....

Status: Aprobat

Calin

17.02.2014

Evident, e mult mai usor sa iti acoperi lipsurile facandu-i pe altii nazisti, desi nu vad legatura. Aici e vorba, asa cum bine spune Corectorul, doar de folosirea corecta a limbii romane, si atat. Daca stau sa analizez textul, mai vin si eu cu o gramajoara, dar nu vreau sa imi pierd timpul. Asa cum se spunea mai sus: cu gandirea aceasta si cu modul in care o exprimi poti sa stai in banca ta si sa lasi fudulia deoparte, ca e destul. Sa auzim de bine.

Status: Aprobat

Corectorul

17.02.2014

"Buna Haha" invata sa scrii corect si apoi vino si povesteste-ne despre cum functioneaza piata muncii in Romania.
Inainte de b si p se pune intotdeauna M, dar sigur ca si acel "re-inprospateaza" e o mica greseala, ca doar "oameni suntem".
Iti mai dau un pot care poate o sa te ajute dupa 40 de ani sa-ti gasesti job macar ca paznic, printr-o firma de subcontractare, desigur: virgula se pune intotdeauna dupa ultimul cuvant, fara spatiu intre ea si acesta.
Stiu, grammar nazi e un termen pe care l-ai descoperit de curand in filme pe net si da bine in conversatii sa te folosesti de el pentru a lua in deradere ceva care ar trebui sa ne vina tuturor natural: sa scriem corect in limba materna.

Status: Aprobat

lol

05.02.2014

spor la munca viitor om care n-o sa ai pensie, de sclavi ca tine are nevoie societatea asta globalizata, sa nu te vaiti peste cativa ani cand vei avea 4x ca n-ai de munca

feel free sa te conformezi, daca e ok sa muncesti prin contractor macar verifica-ti plata impozitelor, salariu juma\' si bataie de joc, e clar ca nu stii ce e afara, in afara exista doar contracte pe durata determinata in general si nu prin subcontractori

Status: Aprobat

Buna Haha

05.02.2014

De ce ai perceput actiunea mea ca un act de atac si ai intrat in defensiva?
Nu cred ca ai intrat pe acest forum ca sa cauti un subiect in care sa te certi...sau mai stii.
Ma scuzi pentru acel "i" lipsa dar sunt om si mai gresesc, nu-s perfect.
Mi-ai adus aminte de un clip de pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=SCrQ2zsFzLY
Semeni perfect cu nazistul gramatical :)) AHAAAAA SE SCRIE BUNA, IOANA :)))))))
Cat de funny sunteti voi astia care stati sa-i corectati pe altii inloc sa intelegeti ideea in sine.
Funny rau :)) , uite-l si pe asta, bah cum se scrie verbul a fi la modul conjunctiv... cu un singur i :))) mama lor de agramati. Iti sugerez sa-l urmaresti, o sa te regasesti acolo.
Ok hai ca am facut haz de necaz acum sa trecem la treaba.
In loc sa ma critici pe mine ar fi bine sa intelegi ceea ce vreau sa-ti transmit ca si informatie, cine stie poate o sa-ti aduca un avantaj.
Nu\'s hr, sunt job seeker ca si tine. Lucrez in IT, am trecut prin corporatii din Romania gen HP sau Oracle , am ajuns sa sustin si un interviu final la Google si lucrez in afara in momentul de fata ca si support tehnic in afara nu in tara.
Ceea ce am observat e urmatorul lucru: conteaza sa fi cat mai informat referitor la compania pentru care aplici. Da poate ca pentru o persoana stric tehnica, gen programator , sau developer nu prea conteaza DAR PENTRU EI CONTEAZA.
Ei fac regulile nu tu. Asa ca...orice informatie pe care o gasesti si le-o aduci la cunostinta arata faptul ca pe tine te intereseaza compania lor si nu esti inca unul din cei 1000 de alti aplicanti care arunca un cv.
Ti se pare banala si aiurea si foarte stupida ideea .... STIU .
Sa revenim: toate aceste informatii te ajuta sa treci de etapa aia de interviu si sa-ti puna contractul sub nas. Exista mai multe tipuri de interviuri , unele gen test sti sa faci x lucru gata ai job-ul si altele unde pe langa test trebuie sa treci de niste intrebari gen behavioral http://blog.timesunion.com/careers/50-behavioral-based-interview-questions-you-might-be-asked/1538/
Acum sa iti reiau fiecare raspuns in parte:
1" cum sta pe piata" =datele se gases in bilant, a staiiiiii majoritatea depuneti bilant facut pe sub mana cu 0 angajati :))
Ce bilant frate..... ce 0 angajati ? Despre ce vorbim aici? AAAA daca te duci sa te angajezi la magazinasul din colt sau la o firma "tipic romaneasca" care face evaziune fiscala ca sa traiasca da dar altfel.....
Eu m-am refererit la urmatorul lucru, ce alt serviciu sau ce alta companie a achizitionat in ultima perioada, ce se scrie despre ei pe diferite site-uri, ce noutati au mai aparut, ce produs o sa scoata pe piata, care va fi impactul acelui produs pe piata etc.
Unde ar putea fi inbunatatit produsul lor .
Angajatul pitipoancelor in HR nu se va termina niciodata. O sa le gasesti si la Google si la Facebook si la Microsoft peste tot. Orice companie le are. Pentru ca aceste persoane chit ca sunt pitiponci sau pitipoance au creat aceasta cultura in HR si se muta din companie in companie sau isi influenteaza la randul lor altii colegi din acel departament.
Asa ca raspunsul e : NEVER EVER.
Deal with it.
Hai sa-ti spun un secret...shhhh nu-l spune la nimeni :)) MAREA MAJORITATE A COMPANIILOR AU INCEPUT SA AIBA SUBCONTRACTORI. Inclusiv marile corporatii.
De ce? MORE PROFIT. E mai lejer, e mai usor pentru ei din varii motive.
Si se intampla peste tot nu doar in Romania. Si in state si canada si irlanda si uk si germania. PESTE TOT.
Hai sa-ti explic de ce si cum fac treaba asta.
Compania x deschide un nou departament si au nevoie de 50 de oameni la inceput.
Ok angajeaza 50 de oameni buni pe nedeterminat ful time , cu full beneficii etc.
In timp observa ca mai au nevoie de cativa oameni dar nu pentru un timp foarte indelungat si atunci apeleaza la contractori si sub-contractori. Anagajeaza inca 10-20 de oameni care sunt pe contract pentru proiectul x cu salarii mai mici cu beneficii mai putine facand aceeasi munca.
Cand li se termina contractul verifica daca mai au nevoie de ei sau nu. Nu mai au nevoie papa ca oricum li s-a terminat contractul, au nevoie in continuare prelungesc contractul.
E foarte simplus , deobicei se intampla cam asa 30% spre 50% angajati pe nedeterminat restul pe contract in asa fel incat sa poata foarte usor sa re-inprospateze angajatii si sa poata scapa de ei destul de usor la nevoie.
E simplu de inteles.
A si ca sa-ti dau doua palme peste nas te citez: nu va mirati de ce nu vine oamenii buni la voi CEO cei minunati..
:))) Oamenii buni vine mereu la multe CEO :)))))))))))

In fine ceea ce am vrut eu sa-ti explic aici e faptul ca e mai bine sa fi informat decat ne-informat nu conteaza daca tu vrei sau nu vrei sa acepti acest lucru dar pentru ei conteaza.
Bafta la cautarea de joburi.

Status: Aprobat

haha

31.01.2014

in momentul in care lucrezi cu subcontractori e clar ce fel de firma e aceea, nu va mirati de ce nu vine oamenii buni la voi CEO cei minunati... vreau sa vad o firma care lucreaza asa ca are profit in bilant mai mare de 5%, vezi uite asta v-a cam stricat ploile... bilantul online va distruge... si cat ma bucur :)

Status: Aprobat

haha

31.01.2014

"Cu ce se ocupa compania"- ala se numeste obiect de activitate, scrie pe certificatul de inmatriculare al firmei, in caz ca nu stii unde se afla

ceo- sincer conteaza asta? cu ce ma ajuta pe mine ca angajat?

" cum sta pe piata" =datele se gases in bilant, a staiiiiii majoritatea depuneti bilant facut pe sub mana cu 0 angajati :))

de cand activeaza de asemenea e pe toate siteurile de pe care poti vedea bilantul ;)

cum le-am mai spusunor manageri.. e mai important sa ai un numar de clienti mai mare decat sa scoti profit mare de la putini, rulaj mai mare= profit mai mare

cand veti termina cu angajatul pitzipoancelor de mall la HR atunci sa ma anuntati :)), si eu ma uit la profilele lor de fb cand ma invita la interviu si ma sperii de ce poze au, asta intamplandu-se la firmele mari nu numai la cele mici

situatia economica a unei companii tine de partea de marketing/economica, nu-i poti cere unui programator sa-ti scoata un soft "mai ieftin" sau sa-ti creasca profitul

apropo vii se scrie cu 2 de "i"

Status: Aprobat

Ana Rosu - undelucram.ro

30.01.2014

Foarte interesante cele doua linkuri de mai sus, multumim pentru informatii.


Status: Aprobat

pentru haha

30.01.2014

Buna haha.

Referitor la informarea despre companie: pai cum sa nu fie important.
Cu ce se ocupa compania, cum sta pe piata, ce achizitii a mai facut, in ce directie se indreapta business-ul, cine e CEO-ul companiei, de cand activeaza pe piata, orice informatie gasesti arata faptul ca esti interesat de compania pentru care aplici.
Daca tu vi la compania mea sa te angajezi e normal sa imi demonstrezi ca stii cat mai multe lucruri. In felul asta imi demonstrezi ca ti-ai facut treburile, sti pentru ce ai venit acolo. Un om informat e un om puternic. Daca vi si habar nu ai ce face compania pentru care ai aplicat pai .... sincer cam ce mai cauti acolo?
Se numeste research . Asa cum un hr se documenteaza despre un candidat, facand tot felul de cautari pe motoarele de cautare sau pe site-urile de socializare asa trebuie sa se documenteze si un candidat.
http://www.wikihow.com/Research-the-Company-Before-Your-Job-Interview

http://jobsearch.about.com/od/interviews/qt/interviewtipcompany.htm

Status: Aprobat

haha

27.01.2014

cea mai importanta "greseala": sa crezi ca o persoana cu 10-12 clase, sau particulare vestite, ii poate lua intreviu unuia cu facultate de profil tehnic

informat despre companie.. hmm in afara de obiectul de activitate ce altceva sa mai stii!? ca doar n-o sa aplici la constuctii de avioane cand tu ai facut constructii

Status: Aprobat

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro