Greseli comune in timpul interviului

23.12.2017
1 min
Greseli comune in timpul interviului

Distribuie

Sfarsitul de an inseamna poate si pregatirea pentru un nou job. Pentru ca interviul este poarta principala spre job-ul de vis, sa vedem care sunt cele mai comune greseli care se petrec inainte, in timpul si dupa un interviu. Aceste greseli sunt cauza determinanta a respingerii unui candidat de catre angajator.

Nu ati fost bine pregatit

Nu stiti foarte bine caracteristicile si cerintele postului pentru care ati aplicat, ceea ce va pune in imposibilitatea de a va demonstra valoarea

Nefiind pregatit nu puteti sa va vindeti cat mai scump, findca nu va puteti pune in evidenta calitatile, abilitatile si experienta pe care le aveti

Nu ati sosit la timp

Nimeni nu doreste sa faca o impresie gresita de la prima intalnire. Nu uitati ca orice intarziere poate fi interpretata ca lipsa de respect. De multe ori insa intarzierea are cauze obiective. Cea mai buna strategie este sa aratati ca sunteti constient de intarziere, ca stiti ca ati produs o dereglare a programului si in consecinta, puteti accepta o reprogramare a intalnirii.

Nu va priviti interlocutorul in ochi

Orice angajator urmareste nu numai abilitatile, talentul sau daca va potriviti cu adevarat pentru job-ul la care ati aplicat. El cauta sa descopere ca poate avea incredere in voi, ca sunteti onesti. Contactul vizual direct il poate determina sa investeasca in voi si sa va coopteze in compania sa.

Cand cineva nu va priveste in ochi sunteti tentat sa credeti ca este timid sau introvertit, dar in multe cazuri puteti banui ca are ceva de ascuns. Priviti-va interlocutorul direct in ochi pe parcursul interviului si sansele de a ocupa postul cresc considerabil.

Neglijati aparentele si mai ales prima impresie

Atat marile companii cat si cele medii tin foarte mult la tinuta angajatilor lor. O tinuta decenta pune in evidenta doua aspecte:

  1. ca respectati pozitia pe care o are compania la care ati aplicat

  2. dovediti ca sunteti un profesionist.

Va criticati fostul angajator

Este inevitabil sa nu fti intrebat de fostul angajator, de fostul loc de munca, de mediul de lucru etc. Chiar daca au existat probleme cu fostul angajator, nu va plangeti.

Simpla enuntare a faptului decizia de a pleca de la fostul loc de munca s-a bazat strict pe probleme profesionale este mai mult decat suficient.

Nu puneti suficiente intrebari

La finalul interviului, daca va ridicati si plecati fara a pune intrebari, lasati impresia ca nu va intereseaza job-ul.

Intrebarile pe care le adresati la finalul interviului arata ca nu va vindeti asa usor, ca ar putea fi si alte companii interesate de serviciile voastre.

Citește toate articolele despre

Interviul de la A la Z Resurse interviuri

Articol scris de:

Dan Nicolae - Puteti contacta echipa editoriala la adresa office@undelucram.ro

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro