Leviatan Group: O cultură care crește oameni, nu doar proiecte
Continuăm seria noastră de interviuri cu angajatori care construiesc culturi sănătoase, autentice și orientate spre oameni. Astăzi stăm de vorbă cu Sandra Tiron, Employee Experience Manager la Leviatan Group, una dintre organizațiile locale care demonstrează că performanța durabilă începe cu grijă reală pentru oameni. În articol, Sandra ne povestește despre parcursul ei profesional, despre ce face cultura Leviatan atât de specială și despre cum arată, din interior, o organizație în care oamenii se simt văzuți și susținuți cu adevărat.
1. Ce funcție ocupi în acest moment la Leviatan Group?
În prezent, ocup rolul de Employee Experience Manager la Leviatan Group, un rol relativ nou în organizație, dar care reflectă perfect parcursul meu profesional și evoluția naturală a organizației.
2. Povestește-ne despre background-ul tău profesional.
Sunt în Leviatan Group de aproape 12 ani, timp în care am crescut odată cu organizația. Am început ca Asistent Manager, apoi am trecut în zona de Admin HR, rol în care am avut și responsabilități administrative și logistice.
După întoarcerea din concediul de creștere copil, organizația crescuse enorm, atât ca echipă, cât și ca nivel de business și complexitate, iar eu mă regăseam într-un moment în care nu mai aveam clar un rol definit, așa cum era înainte de plecarea mea. A fost însă momentul în care mentorul și managerul meu, Alina Podaru, mi-a oferit încrederea și direcția necesare pentru a intra pe un drum nou: Employer Branding & Employee Experience.
Așa am ajuns în cel mai potrivit rol pentru mine.
3. Cum ai descrie prima ta zi și parcursul până azi?
Prima zi a fost plină de emoții, dar caldă, așa cum e și cultura de azi. Privind înapoi, simt că am crescut împreună cu organizația. Fiecare etapă a fost o versiune mai matură a mea și a Leviatanului. Iar azi mă simt extrem de norocoasă să fac parte din această familie mare, în care nicio zi nu seamănă cu cealaltă și în care lucruri extraordinare se întâmplă constant.
4. Ce te atrage cel mai mult la cultura organizațională?
Cel mai mult mă atrage energia umană din Leviatan. Oamenii sunt implicați, calzi și autentici. E un loc în care chiar simți că aparții, iar asta nu e ceva ce poate fi mimat. E construit în timp, prin valori reale, nu declarative.
5. Cât de importantă este diversitatea?
Diversitatea e o realitate naturală la noi: oameni din departamente diferite, domenii diferite, generații diferite, cu pasiuni diferite, dar susținute de întreaga echipă, toți contribuind la același obiectiv. Cultura noastră pune accent pe respect, colaborare și autonomie, ceea ce face ca diversitatea să funcționeze firesc.
6. Dacă ai putea schimba ceva prin magie?
Probabil aș adăuga mai mult timp. Pentru reflecție, pentru conectare, pentru planificare. Ritmul este intens, ceea ce face ca uneori să uităm să celebrăm anumite lucruri care par mărunte, dar care chiar merită celebrate.
7. Cum contribuie HR la un employee experience care reține talentele?
Cred sincer că HR-ul și mai ales zona de Employee Experience contribuie prin calitatea momentelor pe care le creăm pentru oameni:
- primele zile în organizație (onboarding),
- relația cu echipa, susținerea relațiilor dintre membrii echipei,
- apartenența la comunități interne, activarea comunităților interne în care oamenii să se implice constant,
- programele de dezvoltare,
- recunoașterea momentelor speciale, cum ar fi petreceri de tipul baby shower, ziua clătitelor, ziua cititului etc.
Când aceste momente sunt coerente și autentice, oamenii rămân în echipă pentru că simt că lucrează într-un loc în care sunt văzuți.
8. Ce inițiative de wellbeing și dezvoltare personală a avut organizația în 2025?
2025 a fost anul în care am consolidat programe interne precum:
- Academia de Mentori,
- Comunitățile interne: Motion Squad (Sport & Mișcare), Artizanii (Creăm împărtășind bucurie), Zen Flow (Activități pentru minte & suflet), Seeds of Hope (Grija pentru semeni), RitWell (Alimentație echilibrată & grijă pentru sănătate), Guardians of Nature (Grija pentru mediu), HERizon (Comunitatea femeilor din Leviatan Group).
- Activități interne (competiția pașilor – Leviatan Steps Challenge by Stepathon, Ziua Clătitelor etc.)
- Inițiative pentru sprijin emoțional și activări tematice by Hilio
Toate acestea creează un mediu sănătos și conectat.
9. Ce planuri de viitor are organizația în atragerea talentelor?
Strategia noastră merge către:
- consolidarea programelor de onboarding și offboarding,
- continuarea programelor interne de dezvoltare,
- amplificarea comunicării acțiunilor interne în mediile externe.
10. Cum sărbătoriți momentele de succes?
La Leviatan, succesul se sărbătorește împreună. Cu bucurie, cu voie bună și cu recunoștință. Fie că e vorba de un proiect reușit, de o aniversare sau de un mic milestone atins, găsim mereu un mod de a marca momentul, autentic și simplu, dar cu impact.
11. Ce faceți când un coleg întâmpină o provocare?
Ne ajutăm unii pe alții. Efectiv. Fiecare vine cu o idee, o soluție, o resursă. Nu lăsăm pe nimeni singur. Mi se pare una dintre cele mai mari forțe ale echipei noastre.
12. Trei ingrediente care te fac Sandra, să fii aici.
- Oamenii,
- energia pozitivă,
- oportunitățile de dezvoltare.
Dacă aleg unul singur: oamenii. Sunt motorul acestei organizații.
13. Salariul mai este principalul factor în alegerea jobului?
Salariul contează, dar nu mai este singurul criteriu. Oamenii caută sens, cultură, echipă, autonomie. Iar Leviatan oferă un mix sănătos între toate acestea.
14. Cum le asigurați oamenilor sens în muncă?
Prin vizibilitate asupra impactului lor. Prin recunoaștere. Prin proiecte în care chiar contează ce faci. Prin cultura „suntem împreună în asta”.
15. Cum este promovată transparența?
Prin comunicare constantă, întâlniri de echipă, acces la informații relevante și printr-o cultură în care întrebările sunt nu doar permise, ci încurajate.
16. Cât de important este mentoratul pentru un tânăr? Aveți programe?
Este esențial. Mentorii modelează mentalități. De aceea avem Academia de Mentori, un program în care colegi cu experiență îi ghidează pe cei mai noi în direcția potrivită.
17. Ce apreciați cel mai mult la un candidat nou?
Atitudinea. Deschiderea. Dorința de a învăța. Restul se poate construi.
18. Ce recomanzi celor care vor să aplice la Leviatan Group?
Să vină cu încredere. Să fie sinceri, curioși și pregătiți să crească într-o echipă în care implicarea și respectul sunt valori reale. Leviatan este un loc în care poți evolua frumos, dacă îți dorești cu adevărat.
Vrei să lucrezi într-un mediu în care ești văzut, susținut și încurajat să crești? Explorează pagina de angajator Leviatan Group pe Undelucram.ro, citește recenziile și descoperă atmosfera de lucru din organizație.
Interviuri Undelucram Planificare carieră Despre meserii Găsește-ți job Leadership skills Workforce planning Organizational excellence Employee experienceArticol scris de:
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Interviuri Undelucram