Programarea - la îndemâna tuturor?

24.01.2016
2 min
Programarea - la îndemâna tuturor?

Distribuie

Deși celor îndreptați mai degrabă către latura “umanistă” le este greu să se imagineze în postura de a învăța limbaje de programare și de a le folosi în viața de zi cu zi, internetul abundă de povești inspiraționale care ilustrează modul în care programarea ne poate schimba (în bine) viața profesională în momente în care ne simțim în impas și celelalte competențe profesionale pe care ne-am străduit să le dobândim nu par să ne poarte către ceea ce ne dorim.

 

Portalhr.ro recomandă un articol de pe Skillcrush în care o absolventă de Istorie povestește modul în care programarea i-a oferit nu doar “jobul” de care avea nevoie ci și timpul liber și resursele pentru a face ceea ce și-a dorit întotdeauna: să scrie și să călătorească.

 

Odată facultatea absolvită, Laurence Bradford a conștientizat faptul că se afla într-un moment foarte dificil. Joburile disponibile pentru cei cu o diplomă în istorie erau mai mult decât limitate, așa că singura soluție aparentă era să se întoarcă la facultate și să se reprofileze pe un domeniu cu mai multă căutare în piață.

 

În așteptarea celei mai bune decizii, a plecat în Thailanda pentru a preda limba engleză și acolo, din dorința de a scrie pe blogul de călătorii, a fost nevoită să învețe WordPress. De aici și până la învățarea unor limbaje mai avansate de programare și unor concepte de design care să o ajute să-și îmbunătățească blogul, a fost (aparent :-)) doar un pas.

 

Așa a început să învețe CSS pentru că dorea mult să schimbe design-ul blogului și pentru că tema blogului era dezvoltată pe Bootstrap, s-a familiarizat și cu acest limbaj. A urmat o perioadă de acumulare intensă de cunoștințe despre diverse limbaje de programare pentru a putea, într-un final, să se stabilizeze pe cele cu care lucrează acum. A experimentat mult dar nu-i pare rău pentru că faptul că a învățat să programeze i-a schimbat viața așa cum nu s-ar fi gândit.

 

Astfel, sunt cel puțin 10 motive pentru care Laurence Bradford consideră că programarea e ceva de merită încercat:

 

- Îți oferă libertatea de a-ți face singur(ă) programul.
- Muncești mai puțin dar câștigi mai mult.
- Îți permiți luxul de a refuza oferte de muncă.
- Oamenii vin ei la tine să te întrebe dacă vrei să muncești pentru ei.
- Nu trebuie să îți mai bați capul cu procesul de aplicare la joburi.
- Ai timp liber să te ocupi de ceea ce te pasionează.
- Poți lucra de oriunde.
- E ușor să îți transformi proiectele în realitate.

 

Întreg articolul poate fi citit accesând sursa.

Citește toate articolele despre

Despre meserii

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro