Distribuie
Provident: Compania unde oamenii cresc #PeBune
La Provident, nu vorbim doar despre dezvoltare profesională, o facem #PeBune. Go4Talent este programul nostru de creștere din interior, construit pe ideea că fiecare coleg are potențialul de a deveni liderul de mâine, dacă i se oferă spațiul și susținerea potrivită. Și nu e doar o promisiune frumos ambalată. Peste 70% dintre managerii Provident au crescut din interior, iar Go4Talent continuă această tradiție.
În cea mai recentă ediție, 26 de colegi din toate ariile de business au intrat în program, iar 90% dintre ei au fost promovați în timpul sau imediat după finalizare. Asta înseamnă rezultate reale, pentru oameni, pentru echipe, pentru organizație.
În spatele cifrelor sunt povești de evoluție, curaj și încredere. Iar în articolul de față, vrem să vă facem cunoștință cu câțiva dintre colegii care au trecut prin Go4Talent și care cresc #PeBune, zi de zi.
1. Ce te-a motivat să te înscrii în Go4Talent?
Ramona Druga: Am fost încurajată de managerul meu de atunci. Mi-am dorit să fiu mai bună în ceea ce fac, să îmi descopăr potențialul și să mă conectez cu alți colegi din țară, poate cu viziuni diferite.
Alexandru Manea: Am ales să mă înscriu pentru că am simțit nevoia să cresc atât profesional, cât și personal. M-a motivat ideea că programul îmbină învățarea practică cu experiența teoretică.
Mădălin Gheorghe: Voiam să ies din rutină și să văd ce pot face în afara zonei mele de confort. Și recunosc, mi-a plăcut ideea de a lucra la ceva cu impact real.
Andreea Panait: Go4Talent a venit ca rezultat al reușitelor mele profesionale. La momentul lansării oficiale nu m-am înscris, practic, nu am intrat pe „ușa principală”. Mai degrabă, datorită rezultatelor mele, programul „m-a ales” pe mine.
Andreea Karda: M-au motivat sesiunile de dezvoltare, colaborarea cu colegii cu care nu interacționez zilnic și legăturile care se creează pe termen lung între participanți.
2. Cum te-ai simțit pe parcursul acestei experiențe?
Ramona Druga: M-am simțit importantă, am simțit că am un rol important în companie, că sunt multe persoane care au încredere în mine și că pot lăsa o amprentă frumoasă aici.
Alexandru Manea: A fost o experiență intensă și plină de provocări, dar în același timp motivantă. M-am simțit sprijinit și încurajat să ies din zona de confort.
Mădălin Gheorghe: Ca într-un maraton cu pauze de inspirație. A fost intens, dar plin de momente care m-au motivat.
Andreea Panait: Programul m-a ajutat să cunosc oamenii altfel decât îi știam până atunci. Am trecut prin stări și emoții la care nu m-aș fi gândit vreodată, uneori provocatoare, alteori pline de bucurie și satisfacție.
Andreea Karda: Pe parcursul programului am simțit că evoluez, mai ales în ceea ce privește gestionarea emoțiilor și încrederea în sine. A fost un proces în care am învățat să mă adaptez și să mă dezvolt.
3. Ce impact a avut asupra ta participarea în Go4Talent?
Ramona Druga: După finalizarea programului Go4Talent am câștigat, într-adevăr, mai multă încredere în mine, dar și mai multă claritate în privința direcției mele profesionale. Când a intrat în program, Ramona promovase recent în rolul de Business Leader.
Alexandru Manea: Programul m-a ajutat să am mai multă încredere în abilitățile mele și să îmi clarific direcțiile de dezvoltare: FP&A Manager.
Mădălin Gheorghe: Am mai multă încredere și curaj să mă implic în proiecte mari, din noul rol European CSC Technology Manager. Și da, mă iau un pic mai în serios acum.
Andreea Panait: În cazul meu, programul s-a finalizat înainte de termen, întrucât am fost promovată pe un alt rol din sediul central – Incentives Business Partner. Mi-am dezvoltat încrederea în mine, abilitatea de a gestiona emoțiile și de a comunica eficient în situații de presiune.
Andreea Karda: După Go4Talent am început să nu mai am prejudecăți și am învățat că singurul om care poate să îți pună bariere ești tu. Acum sunt responsabilă de o echipă și mai mare, în rolul de Business Lider.
4. Cea mai neașteptată lecție pe care am învățat-o a fost…
Alexandru Manea: …puterea storytelling-ului.
Mădălin Gheorghe: …e ok să nu știi totul.
Andreea Panait: …să fiu deschisă la perspective diferite.
Ramona Druga: …cât de valoroasă este colaborarea autentică.
Andreea Karda: …singurul om care îți poate pune bariere ești tu.
Talentele nu se caută. Se cresc. #PeBune
Go4Talent este doar unul dintre modurile prin care ne susținem colegii să-și descopere potențialul și să-l transforme în impact real. Aici, la Provident, credem că oamenii nu trebuie să fie perfecți, ci autentici, curajoși și deschiși să învețe. Cultura noastră pune accent pe dezvoltare continuă, iar faptul că 1 din 4 colegi este promovat anual arată că nu e doar un slogan, e un mod de a fi.
Pentru noi, #PeBune înseamnă să investim în oameni, să le oferim încredere și să le fim alături în drumul lor profesional. Dacă și tu crezi că poți crește #PeBune, te așteptăm pe https://providentromania.teamtailor.com/
Poate următoarea poveste de succes va fi chiar a ta.
Distribuie
Ce-am citit merită:
Citește toate articolele despre
Interviuri Undelucram Leadership concepts Etică Workforce planning Organizational excellence Employee experienceArticol scris de:
Comentarii
0 comentarii
Accesează-ți contul și adaugă comentariul tău
Interviuri Undelucram
Abonează-te la Newsletter
Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro