REJECTED! Cele mai frecvente motive pentru care nu ai trecut de interviul de angajare

21.11.2012
2 min
REJECTED! Cele mai frecvente motive pentru care nu ai trecut de interviul de angajare

Distribuie

Ti s-a intamplat vreodata ca CV-ul tau sa se potriveasca perfect cu cerintele pentru un anumit job, dar sa fii chemat la un interviu de angajare si sa nu obtii pozitia respectiva? Desi din punctul de vedere al abilitatilor si competentelor ai fi fost candidatulnideal pentru a ocupa acel loc de munca, este posibil ca in timpul interviului sa fi facut una sau mai multe greseli, spun specialistii site-ului de cariera hipo.ro. Acestia prezinta o lista a celor mai frecvente greseli la interviul de angajare.

 

1.Pregatirea deficitara

Pentru a te considera pregatit de interviu, nu este suficient sa ajungi la timp (nu mai devreme si, mai ales, nu mai tarziu) sau sa fii imbracat adecvat. Asa cum persoana care urmeaza sa te intervieveze te cunoaste deja din  CV-ul cu care ai aplicat la job si in baza caruia ai fost selectat sa participi la interviu, este necesar ca si tu, in calitate de aspirant la ocuparea pozitiei respective, sa te documentezi cu privire la industria in care activeaza angajatorul, sa te familiarizezi cu tipul de proiecte desfasurate de companie sau chiar sa cercetezi in detaliu istoricul activitatii organizatiei. Daca arati, in timpul interviului, ca esti la curent cu toate acestea, vei demonstra recrutorului ca are in fata un candidat curios, care gaseste cu usurinta resurse de informare si care manifesta interes fata de cultura organizationala, obiectivele si planurile de viitor ale companiei.

2.Lipsa entuziasmului

Dezinteresul fata de activitatea companiei si fata de descrierea detaliata a jobului poate fi interpretata de recrutor ca o consecinta a lipsei entuziasmului. Daca ajungi sa creezi aceasta impresie la interviu, iti scazi substantial sansele de a fi selectat.
 
Angajatorii cauta, in general, candidati pasionati, energici si deschisi la provocari pentru ca asociaza aceste trasaturi cu o productivitate mai crescuta si cu o sursa de idei inovatoare care sa aduca beneficii companiei. Entuziasmul si pasiunea demonstrate de un candidat in timpul interviului sunt, pentru recrutor, indicatori ai unei loialitati pe termen lung fata de companie. In schimb, pasivitatea, dezinteresul sau lipsa de initiativa nu sunt trasaturi de dorit la un nou angajat.

3.Atitudinea negativa

Daca un candidat pasiv, cu o atitudine plictisita, nu face o impresie buna la interviul de angajare, persoanele care adopta o atitudine negativa au la fel de putine sanse de a fi selectati. Orice companie doreste sa construiasca un mediu de lucru placut, animat de energie pozitiva, iar pentru a obtine acest lucru, va angaja persoane comunicative, sociabile si deschise, care emana o atitudine optimista. Evita deci sa fii agresiv sau negativist in raspunsurile oferite la interviu ori in postura si gesturile afisate.
 
4.Raspunsuri false sau construite

Pregatirea pentru un interviu de angajare este necesara pana la un punct, dincolo de care se poate intoarce impotriva ta. De exemplu, nu trebuie “sa inveti” de dinainte raspunsurile la intrebarile puse in mod frecvent la un interviu, altfel risti sa pari artificial. Recrutorul nu urmareste sa obtina un raspuns prefabricat, ci doreste sa afle mai multe despre tine astfel incat sa stabileasca daca te potrivesti cu adevarat sau nu pe pozitia pentru care ai aplicat.

Citește toate articolele despre

Interviul de la A la Z Resurse interviuri

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

3 comentarii

mihaela

03.12.2012

...Elena are dreptate, am avut "norocul" sa ma angajez la o firma mare, mi-am lasat jobul cat de cat sigur la o firma mai mica, si dupa trei luni perioada de proba ma trezesc ca nu am corespuns vis-a-vis de niste "colegi" frustrati, care aveau ceva functii de conducere, si care ar fi dorit o tipa mai prostuta, care sa se planga tot timpul si sa ceara ajutorul, ceva de genul "eu sunt proasta, ajutati-ma va roooog!"; pacat ca se intampla asa ceva, eu insa aveam cel putin 10 ani in plus ca experienta si nu aveam ce sa intreb...job am sa gasesc pana la urma, dar mi-e teama ca pe oriunde te-ai duce e aceeasi problema: sef sau sefa e pupincuristul directorului sau amanta acestuia (mai tanara normal)...poate o sa ziceti ca am o problema, dar sunt sigura ca sunt persoane care ma inteleg si poate au trecut si ele prin asa ceva...

Status: Aprobat

elena

27.11.2012

in general nu se trece de interviu cand cei din fata ta sunt inferiori ca personalitate si le e frica sa nu angajeze pe cineva mai bun ca ei, numai de oameni complexati am dat chiar si in companii mari, se vede clar ca nu au ce cauta acolo si sunt angajati pe pile, macar la hr ar trebui sa angajeze "pe bune" , e enervant sa intrebi ceva si sa ti sa raspunda "nu stiu"

Status: Aprobat

Moni

26.11.2012

Sau poate nu-i place fata ta... altfel de ce-ar cere din ce in ce mai multi angajatori sa le trimiti cv, scrisoare de intentie si o POZA RECENTA.??

Status: Aprobat

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro