Sondajul care ascultă Vocea Studenților din România

Cum se aliniază studiile tale cu realitatea din piața muncii?

Regina Maria Regina Maria
Regina Maria

Regina Maria

586 evaluări

De la primul contact cu pacientul la coordonarea unor echipe-cheie

02.10.2025

Andreea Stoica face parte din echipa Regina Maria de șase ani. A început într-un rol operațional, a trecut prin echipe de suport și a ajuns astăzi să coordoneze mai multe echipe din zona de abonamente și experiență a pacientului. Am stat de vorbă cu ea despre cum a evoluat, ce a învățat și ce o motivează să meargă mai departe.

Cum ai ajuns să faci parte din echipa Regina Maria?

Am fost mereu curioasă de zona medicală și îmi doream să învăț cât mai multe despre cum funcționează sistemul din interior. Când am văzut oportunitatea de a lucra în Regina Maria, mi s-a părut combinația perfectă între dorința de a învăța și dorința de a fi de folos. Așa am ajuns, acum șase ani, pe poziția de Operator Typing.

Cum a fost acea primă experiență? Ce ți-a rămas din ea?

A fost rolul care m-a format, cu adevărat. Lucram direct într-un cabinet medical, alături de un medic foarte bine pregătit. Am învățat enorm de multe lucruri care m-au ajutat ulterior, dar cel mai important a fost că am înțeles ce înseamnă responsabilitatea față de pacient. Tot ce făceam avea un impact real, iar asta mi-a rămas și azi, indiferent de rol.

Ai ales apoi să te muți în zona de Customer Experience. De ce această direcție?

Simțeam că pot contribui mai mult și voiam să pun în aplicare tot ce învățasem în cabinet. Am petrecut un an în echipa de Customer Experience, unde m-am ocupat de optimizarea traseului pacientului și a fluxurilor interne. A fost o experiență foarte valoroasă, în care mi-am dat seama cât de mult contează cum trăiește pacientul fiecare interacțiune cu noi, dincolo de partea medicală în sine.

A urmat și un rol de leadership, cum a fost tranziția?

După un an, am aplicat pentru un post de Team Leader în aceeași echipă. Am descoperit o nouă latură a mea, cea de coordonator. Obiectivul meu a fost să construiesc o echipă care să lucreze cu un scop clar: pacientul să fie mereu în centrul a ceea ce facem. Timp de doi ani, am lucrat cu oameni dedicați, am crescut împreună și am învățat multe despre cum să fii alături de echipă în fiecare etapă.

Ce faci azi, în rolul de Coordonator Național?

Coordonez două echipe: Customer Experience și Quality și alte șase echipe de Contact Center dedicate pacienților abonați. Lucrăm împreună pentru a defini și livra o experiență cât mai coerentă și umană pentru pacient. Este un rol complex, dar care îmi aduce multă satisfacție.

Ce te-a motivat să rămâi în organizație atâția ani?

Faptul că am simțit mereu că am sprijin. Chiar și când am greșit, am avut parte de încredere și încurajare. Oamenii cu care lucrez, dar și oportunitățile de învățare constantă au contat foarte mult pentru mine.

De ce ești cel mai mândră, când te uiți la parcursul tău?

De echipa mea. De faptul că suntem uniți de același scop: grija pentru oameni. E ceva ce nu se poate obține prin proceduri sau KPI-uri, ci prin implicare reală.

Ce calități consideri esențiale pentru cineva care coordonează echipe?

Adaptabilitatea, în primul rând. Mai ales când lucrezi cu un colectiv tânăr, într-un mediu care se schimbă constant. Apoi, integritatea, asumarea, comunicarea clară și echitatea, fără ele nu poți construi încredere într-o echipă.

Ce sfat ai oferi cuiva aflat la început de drum?

Să își dea voie să riște. Să nu se sperie dacă lucrurile nu sunt perfecte de la început. Perseverența și dedicarea contează mai mult decât orice. Și să își definească un scop clar, care să le aducă sens și împlinire, nu doar un “job”.

Cum vezi viitorul tău profesional în Regina Maria?

Îmi doresc să contribui prin inovație, să găsesc moduri noi prin care putem dezvolta echipele, conceptele, procesele. Nu mi-e teamă de schimbare, din contră, o văd ca parte din evoluție.

Cum îți imaginezi Regina Maria peste alți 30 de ani?

La fel de vie ca acum. Cu oameni la fel de dedicați, care împărtășesc aceleași valori. Cred că tocmai această cultură de echipă e cea care ne duce mai departe.