Nicoleta face parte din echipa Regina Maria de aproape 15 ani. A fost acolo încă de dinainte ca Centrul de Fertilitate Columna să existe fizic, atunci când era doar un plan curajos conturat pe hârtie. Astăzi, este Director al Fertility Institute și coordonează o echipă formată din unii dintre cei mai buni specialiști în reproducere umană asistată din România.
Cum a început povestea ta în cadrul centrului?
Lucram deja de câțiva ani alături de investitorul care avea să lanseze centrul și am fost parte din acest proiect încă de la primele idei. Columna era, la acel moment, un plan pus pe hârtie de o echipă medicală cu experiență în fertilizare in vitro. Ne-am propus încă de la început să oferim servicii medicale la cele mai înalte standarde europene și, poate cel mai important, să o facem cu respect, empatie și responsabilitate față de fiecare cuplu care ne trece pragul.
Cum arăta echipa la început și cum s-a transformat în timp?
La deschidere eram aproximativ 15-18 persoane, inclusiv medicii. Astăzi suntem aproape 100 de oameni care lucrează împreună pentru pacienții noștri. Acum 15 ani, dacă efectuam 100 de proceduri FIV pe an era o realizare. Astăzi depășim 1000 punctii ovariene, 1200 embriotransferuri, 700 histeroscopii si sute de alte interventii complementare reproducerii umane asistate. În tot acest timp, am învățat să fim o echipă care comunică deschis, își asumă greșelile și merge mai departe cu încredere.
Care a fost rolul echipei în această evoluție?
Nimic din ce am realizat nu ar fi fost posibil fără echipă. Nu suntem perfecți, dar ne ghidăm după valori comune și știm că avem un scop care ne unește. Echipa noastră este un spațiu sigur, în care fiecare are libertatea să fie el însuși și dorința sinceră de a face mai bine în fiecare zi.
Care este impactul tău în echipă?
Cred că sunt un factor de echilibru. Respect oamenii din jurul meu și cred sincer că fertilizarea in vitro este un “sport de echipă”. Fiecare dintre noi are un rol clar și important. Îi ascult, îi susțin și încerc să le fiu alături. Sper că reușesc să îi motivez să ne uităm mereu înainte.
Cum se reflectă munca voastră în viața pacienților?
Suntem, pentru mulți dintre pacienții noștri, una dintre cele mai intense și importante experiențe din viață. Nu vrem să fim un alt centru de FIV, ci acel loc unde oamenii simt că sunt însoțiți, ascultați și înțeleși. Într-un domeniu în care nereușita e de două ori mai frecventă decât reușita, modul în care se simte pacientul face diferența. De aceea analizăm constant feedback-ul lor și îl folosim ca reper real în deciziile noastre.
Dar munca ta personală, cum contribuie la această experiență?
În primul rând prin crearea unui mediu în care colegii mei se simt respectați, ascultați și valoroși. Apoi, prin încurajarea unei comunicări deschise și prin orientarea către dezvoltare, atât profesională, cât și umană. Pacientul este mereu în centrul deciziilor noastre, pentru că doar așa putem fi cu adevărat buni în ceea ce facem.
Cum arată viziunea ta pentru viitor?
Îmi doresc ca Regina Maria să devină cel mai de încredere partener pentru pacienții care se confruntă cu probleme de fertilitate. Vreau să construim cea mai extinsă și profesionistă rețea de centre de fertilitate din România. Și știu că suntem pe drumul cel bun.
Ce te bucură cel mai mult în ceea ce faci?
Mă bucur de tot ce fac. Știu că poate sună un clișeu, dar pentru mine nu este doar un loc de muncă. În fiecare zi vin cu drag și mă bucur că sunt înconjurată de oameni extraordinari. Faptul că, prin ceea ce construim aici, contribuim, direct sau indirect, la fericirea unor familii care devin părinți este cel mai mare dar.