E.ON România E.ON România
E.ON România

E.ON România

3.70

286 evaluări

Trainee Roman- Anitei Lucian- Marcel

19.08.2022

Astazi inspirăm și vă surprindem plăcut cu povestea lui Lucian, unul din trainee GraduatE.ON. Află cum a reușit să devină Specialist Monitorizare procese gaze în compania DelgazGrid, după aproape 2 ani de stagii.

Știm deja că GraduatE.ON este programul dedicat absolvenților talentaţi care îşi doresc să experimenteze activități diverse, să se dezvolte într-un mediu dinamic și să cunoască o mulțime de oameni interesanți. Este SuperExperiența E.ON de mai bine de 15 ani în care creăm poveşti de succes cu final fericit. Un trainee ambiţios, o nouă poveste care aşteaptă să fie spusă în speranţa de a ne inspira şi surpinde plăcut.  

Este vorba de Roman- Aniței Lucian- Marcel care s-a alăturat companiei în anul 2019, prin intermediul programului GraduatE.ON, pe poziția de Trainee Inginer. Lucian a trecut prin diferite stagii, în care a experimentat atât partea de electricitate la Suport Operational şi Exploatare -Mentenanță Rețea Electricitate cât și partea de gaz la Centru Operațiuni Rețea Gaz SIBIU - Compartiment tehnic și monitorizare. Ultimul stagiu i-a venit mănușă, tocmai de aceea a considerat că poziția de Specialist Monitorizare procese gaze este cea mai potrivită pentru el, reușind să se definitiveze după aproape 2 ani de stagii în compania DelgazGrid.

Lucian a studiat la Facultatea de Inginerie din Arad, Specializarea Automatică și Informatică aplicată și încă de pe atunci visa la cariera lui de inginer. Și pentru că deciziile bune pot să inspire ne-am gândit că ar fi o idee grozavă să aflăm cum i s-a părut experiența GraduatE.ON și care sunt planurile sale de viitor la noi în companie. Hai să vedem ce ne-a transmis Lucian în interviul pe care te invităm să îl citești mai jos.

 

Ce te-a convins să aplici la Programul GraduatE.ON?

Flexibilitatea programului, mai exact posibilitatea de a încerca diferite posturi/ poziții ca să descopăr ce îmi place sau ce mi se potrivește mai bine.

 

Care au fost primele tale experienţe și stagii în cadrul Programului?

Implicarea mea la organizarea concursului Energy Challenge, concurs destinat studenților cu idei revoluționare care își propun să schimbe lumea energiei, a fost printre primele provocări cu care m-am confruntat. O experiență trăită din plin.

Mereu mi-a plăcut să ajut și la fel am procedat și în încercarea mea de a mă face folositor într-un departament super specializat cum este cel de Dispecerat. Mi-am dat seama că există lucruri pe care eu le puteam îmbunătăți și procese care s-ar fi putut automatiza cu efort relativ scăzut din partea mea. Am început prin a învăța de la dispeceri elementele de bază ale muncii lor și astfel am dezvoltat prima mea aplicație în cadrul companiei care a și fost dată în uz - o interfață pentru colegii dispeceri care le ușura munca și îi notifica în cazul în care avea loc vreo avarie.

 

Ce îţi oferă mentoring-ul din cadrul Programului?

Sfaturi despre business, oameni, relațiile dintre colegi.

 

Ai un model de urmat profesional? De ce este modelul tău?

Nu pot să spun că am neapărat un model, însă mă inspiră și admir anumite aspecte de la diverse persoane.

 

De ce ai ales să te definitivezi în acest departament?

Sunt pasionat de domeniul automatizărilor digitale și aici am simțit că pot să aduc plus valoare prin munca mea. Îmi plac oamenii cu care lucrez, atmosfera din echipă și condițiile de muncă.

 

De ce recomanzi studenţilor în ani terminali să se alăture echipei E.ON?

Studenții care nu au un plan de carieră definit, dar au pasiuni în diverse domenii care cred că se pot adapta cerințelor companiei și nu știu exact cum și unde să descopere asta, GraduatE.ON este mediul perfect pentru ei.  Este perioada în care ei experimentează, pot pune o mulțime de întrebări și pot învăța din greșeli fără să fie judecați pentru asta.

 

Ce sfaturi ai pentru viitorii absolvenți?

Nu consider că mă aflu într-o poziție în care să dau sfaturi cuiva, insă ce m-ar fi ajutat pe mine să știu este că la început de carieră ai nevoie să găsesti un loc unde colegii să te încurajeze și să fie pregătiți de faptul că este posibil să faci greșeli, dar în același timp să îți permită să “strici tradiții”, dacă știi că poți să faci lucrurile mai bine.