Top Productie industriala 2022 Top Productie industriala 2022 Hella Romania Hella Romania
Hella Romania

Hella Romania

3.99

508 evaluări

La Universitatea Politehnica Timişoara au fost inaugurate trei laboratoare amenajate cu sprijinul Hella România

30.08.2022

Începutul celui de-al doilea semestru al actualului an universitar vine cu o reconfirmare a faptului că Universitatea Politehnica Timişoara se dezvoltă ca un adevărat HUB tehnologic, în strânsă legătură cu mediul economic. Trei noi laboratoare moderne au fost amenajate cu sprijinul Hella România şi au fost inaugurate în prezenţa reprezentanţilor conducerii universităţii şi ai companiei, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi la Facultatea de Mecanică: unul de Internet-of-Things, unul de Termotehnică şi unul de Reverse Egineering şi Prototipare Rapidă.



Cu o investiţie de circa 75.000 de euro din partea Hella, modernizarea laboratoarelor a presupus o reamenajare completă, dotare cu mobilier, climatizare, echipamente care să permită transmiterea cursurilor online, table smart, camere web ultraperformante, proiectoare şi panouri electrice de mari dimensiuni, calculatoare, peste 1000 de studenţi de la ciclul de licenţă urmând să beneficieze de aceste echipamente.
Inaugurarea laboratoarelor a avut loc în prezenţa studenţilor şi a scos în evidenţă faptul că atât la Universitatea Politehnica Timişoara, cât şi la Compania Hella activităţile se desfăşoară la cel mai înalt nivel, în acord cu cele mai noi tendinţe aflate şi pe agenda Uniunii europene, cum sunt "Europa Verde", conectivitatea, maşinile electrice, conducerea autonomă sau digitalizarea.



Studenţii au fost îndemnaţi să-şi desăvârşească pregătirea teoretică, având acces la cele mai noi tehnologii, reprezentanţii Hella prezentându-le acestora şi o serie de oferte de internship sau summer practice.


Amenajarea laboratoarelor s-a derulat în cadrul HELLA For Education, program de responsabilitate socială în domeniul educaţiei, prin care copii şi tineri beneficiază de formare în domeniul ştiinţei şi tehnologiei.
"HELLA este o companie care, din 2005, în România, a cunoscut mai multe etape de dezvoltare. Dacă ne uităm cu atenţie la aceste etape, vedem momente de maturitate profesională a echipelor care au reuşit să dezvolte proiecte noi. Cei mai mulţi dintre aceşti colegi sunt absolvenţii universităţilor cu care noi colaborăm de foarte mulţi ani. Să investim în laboratoare şi în educaţie este un gest firesc, este recunoştinţa companiei pentru comunitatea în care s-au creat premisele succesului", a declarat Adrian Firu, director general Hella România.



"Parteneriatele sunt foarte importante. E, cumva, şi specificul Universităţii Politehnica Timişoara, pentru că, încă din primul secol de existenţă, aşa am funcţionat, încă de la începuturi companiile din regiune au participat financiar la ceea ce a însemnat Politehnica. Aceste legături au continuat, până la urmă şi noi am dat înapoi mai mult decât am primit, de-a lungul anilor, prin absolvenţii pe care i-am produs şi prin proiectele de cercetare pe care le-am avut împreună cu companiile. În continuare, ne bucurăm să creştem aceste parteneriate. Acest lucru înseamnă o implicare mai mare a companiilor în dotarea universităţii, proiecte comune - şi avem multe asemenea proiecte - şi, pe de altă parte, prin adaptarea curriculei universitare la realităţile actuale ale mediului economic, a pregătirii teoretice de bază a studenţilor noştri, pentru că e şi în interesul lor ca absolvenţii noştri să fie cât mai apropiaţi de ceea ce îşi doresc ei pe piaţa muncii", a completat rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.



Reprezentanţii Hella România au vizitat, cu această ocazie, şi alte obiective din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, identificând şi o serie de alte proiecte, inclusive culturale, ce ar putea fi dezvoltate în viitor în parteneriat.



Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine