În medie, angajații români petrec 41 de ore pe săptămână la locul de muncă, depășind media Uniunii Europene (40.4 ore). Deoarece munca ocupă cea mai mare parte a zilei pentru angajații români, aceștia trebuie să fie motivați de către companie. Atunci când angajații nu sunt motivați, atât productivitatea cât și rata de retenție scad.

Statisticile arată că doar 29% dintre angajați sunt motivați, productivi și sunt atașați de compania la care lucrează. De asemenea, un studiu realizat de Gallup arată că lipsa de motivare a angajaților aduce costuri de $300 de miliarde din cauza productivității reduse.

7 Moduri prin care poți crește motivarea angajaților:

 

 1. Mediul de lucru plăcut

Acestea sunt aspectele prin care  se raportează angajații români când evaluează un post drept un mediu de lucru plăcut: curățenie, decor, climatizare, siguranță, echilibru între viața personală și cea profesională.

87,31% dintre respondenţi consideră că un mediu de lucru plăcut este pilonul principal în desfășurarea activității profesionale. Redecorarea biroului poate crește motivarea angajaților tăi.

  2. Echipamente noi

Echipamentele utilizate de angajați pot afecta productivitatea, dar și motivația acestora. Atunci când laptopurile sunt uzate sau au probleme tehnice, angajații nu vor putea să își desfășoare activitatea. Schimbarea echipamentelor va crește productivitatea angajaților și costurile vor fi recuperate în puțin timp.

Totodată, a oferi angajaților echipamentele noi de care se pot bucura denotă implicare din partea conducerii în a crea un cadru cât mai prielnic. Pe platforma Undelucram.ro cei mai mulți utilizatori consideră tehnologizarea spațiului de lucru ca fiind un punct forte al unei companii.

3. Proceduri bine puse la punct

Printre comentariile utilizatorilor Undelucram.ro se regăsește și ideea de a avea proceduri bine puse la punct. Oamenii apreciază existența unui proces clar, concis, pe care aceștia să îl cunoască. Câteva exemple în direcția aceasta sunt: ierarhizarea, evaluarea angajaților conform unui anumit sistem, instruirea personalului, existența unui regulament care să fie urmat.

4. Traininguri

Orice companie ar trebui să introducă periodic traininguri sau programe de instruire a personalului. O nevoie a angajaților semnalată printre comentarii este perfecționarea cunoștințelor, implicit a procesului de lucru.

Trainingurile asigură menținerea motivației personalului deoarece le oferă oportunitatea de a își diversifica abilitățile și cunoștințele și a fi întotdeauna informați cu privire la domeniul în care activează.

Statisticile arată că 20% dintre angajați își doresc să participe la  traininguri și programe de dezvoltare profesională mai des.

5. Colectivul

Deși trainingurile asigură informație, perfecționare, eficientizare și nu în ultimul rând stimulare profesională, existența unui colectiv unit poate face ca lucrurile să meargă și mai bine.

În categoria “pro”, pe platforma Undelucram.ro sunt frecvent întâlnite expresiile “colectiv plăcut, săritor” ,“ne ajutăm reciproc”, “colegi fantastici”. Un colectiv format din colegi care te înțeleg și te ajută este benefic pentru orice angajat.

De aceea este important ca managerii de HR să angajeze persoane care sunt deschise, comunicative și care se vor integra ușor în colectiv.

6. Lucrul de acasă

În ultimii 5 ani, numărul de angajatori care oferă posibilitatea angajaților să lucreze de acasă a crescut cu 40%. Lucrul de acasă înseamnă evitarea traficului în drum spre muncă. Statisticile arată că angajații români petrec peste 45 de minute pe zi blocați în trafic în drum spre birou.

De asemenea, costurile angajaților (abonament pentru transport în comun, benzină) sunt mai scăzute.

7. Posibilitatea de avansare

Pe platforma Undelucram.ro, mulți utilizatori au menționat că motivul principal pentru care și-au dat demisia de la ultimul loc de muncă a fost lipsa posibilităților de avansare.

Existența liniarității în munca pe care o prestează îi face pe cei mai mulți dintre angajați să se plafoneze, să nu evolueze în domeniul lor și să își piardă motivația.  

Conștientizând ca pot primi un beneficiu financiar prin avansare, angajații încearcă să își crească nivelul de productivitate, să se perfecționeze pe domeniul lor și să arate că pot să evolueze.

Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile pe care le poți încerca pentru a avea angajați mai motivați. Teambuildingurile, recunoașterea meritelor, dar și o cultură organizațională puternică - toate acestea pot ajuta la motivarea angajaților.

Pe tine ce te motivează la locul de muncă? Scrie-ne în comentarii și noi actualizăm articolul cu opinia ta.