Cele mai comune probleme când îți cauți un loc de muncă nou

05.03.2020
3 min
Cele mai comune probleme când îți cauți un loc de muncă nou

Distribuie

Căutarea unui loc de muncă nou poate fi o provocare. Modificare CV-ului, sute de aplicări, multe interviuri și puține oferte de angajare. De cele mai multe ori candidații întâmpină probleme comune de-a lungul procesului de recrutare. 

În acest articol vei afla care sunt aceste probleme, dar și cum să le soluționezi rapid și eficient. 

Așa cum știi și tu, procesul de recrutare poate fi unul anevoios, atât pentru tine, cât și pentru recrutor. De aceea, este bine să îți faci temele înainte și să te pregătești pentru problemele comune pe care le poți întâmpina atunci când îți cauți un job

 

1. Nu găsești oportunități de joburi

Îți dorești un job, dar nu găsești niciunul care să ți se potrivească? Poate ar trebui să încerci și alte surse. Tot mai multe companii au început să recruteze pe social media. Data viitoare când stai pe Facebook sau pe LinkedIn, uită-te și la oportunitățile de joburi

De asemenea, nu opta doar pentru o singură platformă de joburi. Există multe atât în România, cât și în străinătate, dacă îți dorești să-ți găsești un job în afara țării. 

 

2. Ți-ai dori să lucrezi la o anumită companie, dar nu are joburi disponibile

Nu este nicio problemă! Nu te împiedică nimeni să le trimiți CV-ul și să le menționezi că ești interesat de un job în compania lor. Orice angajator se simte flatat atunci când primește CV-uri fără să recruteze activ. 

Atunci când îți trimiți CV-ul nu uita să menționezi ce tip de job ți-ai dori și în ce departament. O scrisoare de intenție ar fi binevenită în acest caz. 

Cu siguranță vei fi primul candidat pe care îl vor lua în considerare atunci când vor avea nevoie să își mărească echipa. 

 

3. Nu găsești informații despre companie

Atunci când vrei să te angajezi ești conștient că orice job vine cu avantaje și dezavantaje, dar este foarte greu să găsești informații reale despre mediul de lucru dintr-o companie. Poți intra pe Undelucram.ro, să cauți compania despre care vrei să afli mai multe detalii și să citești evaluări lăsate de foști și actuali angajați. 

De asemenea, poți vedea ce salariu și ce pachet de beneficii vei avea. Dacă vrei să te pregătești pentru interviu, atunci intră la secțiunea de interviuri a companiei și vezi cum a fost experiența altor angajați. Acolo vei găsi informații despre dificultatea interviului, modul în care s-au comportat recrutorii, dar și tipurile de întrebări pe care le-au primit alți candidați

Informații recente despre interviuri

4. Nu te poți prezenta la interviu

Dacă lucrezi deja la o companie și vrei să îți schimbi jobul, poate fi destul de greu să ajungi la interviu în programul de lucru. De asemenea, dacă vrei să îți iei un job într-un alt oraș poate fi dificil să te deplasezi de fiecare dată la interviu

Explică această situație recrutorilor și optați împreună pentru un alt tip de interviu. Atât interviul telefonic, cât și cel video pot să rezolve această problemă. 

 

5. Nu primești invitații la interviu

Ai aplicat la zeci de joburi și încă nu ai fost chemat la interviu? Este posibil ca CV-ul tău să nu fie redactat corespunzător sau să aplici la joburi pentru care nu îndeplinești criteriile necesare. 

Citește cu atenție descrierile de job și vezi dacă respecți toate criteriile. De asemenea, citește-ți CV-ul și roagă un prieten să îl citească și el. Așa poți vedea cum poate fi îmbunătățit. 

 

6. Nu primești răspuns după interviu

O problemă comună pe care probabil ai întâmpinat-o și tu este că majoritatea recrutorilor nu oferă un răspuns după interviu. Din motive de timp, recrutorii nu reușesc să trimită un mesaj tuturor candidaților care au fost la interviu

Dacă ești cu adevărat interesat, trimite-i un email recrutorului și menționează faptul că vrei să primești feedback, indiferent de natura lui. Astfel, îi demonstrezi recrutorului că îți dorești cu adevărat jobul și că vrei să știi care au fost greșelile care te-au descalificat. 

 

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care le poți întâmpina atunci când îți cauți un loc nou de muncă. Așa cum poți observa, pentru fiecare problemă există și o soluție. Înainte de a-ți alege un job, nu uita să citești review-uri pe Undelucram.ro ca să vezi dacă mediul de lucru este unul potrivit pentru tine. 

 

Citește toate articolele despre

Resurse interviuri

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro