Cum arată o zi în echipa de Healthcare din Systematic? Episodul 2.

05.04.2022
6 min
5.00
Cum arată o zi în echipa de Healthcare din Systematic? Episodul 2.

Distribuie

El este Lucian Maican, Directorul General al Systematic și totodată Project Manager-ul echipei Bespoke din Healthcare. Prin interviul lui închidem mini-seria de 2 episoade pornită lunile trecute.

 

Vrei să faci parte dintr-un colectiv care pune accent pe dezvoltare personală? Dar să lucrezi într-o echipă de profesionisti de la care ai de invățat?

 

Too good to be true?

Parcurge interviul până la final & cross-check răspunsurile lui Lucian cu cele primite de la unul dintre membrii echipei, Răzvan Negrea. Citește și primul episod al seriei și descoperă dacă într-adevăr beneficiile enumerate de Lucian se verifică. Iar dacă vrei să faci parte din echipa Systematic, citește articolul până la ultimul paragraf și poți aplica la compania care te merită.

 

Înainte de toate...

…trebuie să stii că Lucian este Directorul General al Systematic și totodată Project Manager-ul echipei Bespoke din Healthcare, echipă pe care, de altfel, a preluat-o încă de la venirea sa în Systematic în urmă cu 4 ani. Iată ce ne povesteste el despre misiunea departamentului Healthcare din Systematic și despre ce îi ține pe angajații din acest departament conectați la ea.

 

1. O scurtă descriere a departamentului Healthcare (business overview)

În Systematic, avem o suită de aplicații numită Columna. Aceasta sprijină statele scandinave în procesul de digitalizare și eficientizare a sistemelor de sănătate publică și asistență socială. În Danemarca, aceste două sisteme sunt integrate, creând astfel un continuum între informațiile stocate din sistemul de sănătate și cel de asistență socială. De aici și sloganul suitei - continuum of care.

 

Revenind, suita Columna are trei produse, printre care:

- Columna CIS - Electronical Medical Record Application (EMR)

- Columna Flow – Task management application

- Columna CURA - Social care application

 

În plus, Bespoke este echipa responsabilă de proiectele de inovare, proiecte mai mici dar care funcționează ca un hub de idei pentru aplicațiile viitoare sau care deservesc altor nevoi. De exemplu, proiectele Pandemic Control și MDI-VNA (Medical Device Integration - Vendor Neutral Archive) ajută la automatizarea citirii și salvării de observații medicale într-o bază de date ce este folosită pentru cercetare.

Încă din 2018, aplicația MDI-VNA este implementată în cadrul celui mai digitalizat spital din Europa, Karolinska, spital care se află în Stockholm. De atunci, în baza de date de cercetare avem adunate peste 4 miliarde de observații medicale de la un număr de  peste 35.000 de pacienți distincți Un asemenea volum de date este cu adevarat valoros pentru cercetare, în special în contextul pandemic trăit în ultimii 2 ani.

În ceea ce privește integrarea EMR, aceasta îi ajută pe clinicieni prin integrarea automată a datelor pacientului în fișierele electronice medicale. Asta înseamă eficientizarea timpului pe care medicii îl petrec pentru monitorizarea pacienților prin înlocuirea introducerii manuale a datelor.

Toate aceste aplicații sunt gândite pentru eficientizarea timpului oamenilor care lucrează în domeniul medical și al asistenței sociale. În felul acesta, ai un personal mai bine pregătit pentru a salva viețile mai multor persoane.

Columna contribuie la automatizarea și digitalizarea sistemului medical. Iar pandemia de SARS-COV-2 ne-a arătat încă o dată necesitatea de a avea sisteme medicale pregătite și eficiente. Poți achiziționa materiale și echipamentele necesare într-un timp foarte scurt, însă personalul medical nu poate fi pregătit într-o perioadă scurtă de timp.

Pentru a pregăti un medic specialist de terapie intensivă ai nevoie de cel puțin 10 ani. Ori pandemia nu ne așteaptă toată această perioadă. Și atunci, pentru a spori capacitatea medicilor, este necesar să automatizezi și să eficientizezi timpul acestora, în așa fel încât să poată îngriji mai mulți pacienți în același interval de timp.

Un exemplu legat de modul în care Systematic a eficientizat gestionarea cazurilor de COVID-19 în Danemarca este proiectul Pandemic Control. În doar două săptămâni am creat o platformă prin care cetățenii danezi au putut înregistra singuri datele cu privire la infectarea cu COVID-19 și la contacții direcți, în felul acesta reducând timpul de așteptare la telefon cu un reprezentant DSP.

Rezultatul? În doar 6 săptămâni, peste jumătate din cazurile cu infectări COVID-19 au fost urcate în platformă de către cetățeni, ajutând astfel la reducerea timpului necesar raportării cazurilor, atât pentru pacient, cât și pentru personalul DSP.

 

2. Care este elementul ce ține angajații conectați la misiunea departamentului Healthcare?

La Systematic, salvăm vieți. Responsabilitățile noastre de zi cu zi aduc un impact pozitiv în societățile în care utilizatorii noștri folosesc aplicațiile pe care le dezvoltăm. Asta îmi amintește de o anecdotă în care doi zidari sunt întrebați ce fac - primul spune „construiesc un zid”, iar cel de-al doilea răspunde „eu construiesc o catedrală”. Lucrăm cu un „sense of purpose” aparte atunci când codul scris de noi se cuantifică într-o aplicație de management digital a unui spital.

Iar al doilea motiv, și poate cel mai important, este echipa. Oamenii și colaborările de lungă durată sunt lucrurile pe care le-am clădit în timp. Modul de lucru, provocările job-ului, oamenii care fac parte din aceste echipe, oameni cu senioritate de la care ai de învățat, acestea sunt elementele care ne țin împreună.

 

3. Într-o piață aflată într-o competiție acerbă pentru personal, ce îi determină pe colegii din Healthcare să vă aleagă, ca angajator, în fiecare zi?

Pe piața de software development există numeroase oportunități. Atât absolvenții, cât și angajații cu vechime, pot găsi cu ușurință joburi sau proiecte atractive, salarii bune.

Ceea ce ne ține pe noi la Systematic într-o colaborare de durată cu angajații noștri este cultura organizațională.  People choose to stay for the people they work with. Dacă ai colegi cu care lucrezi și colaborezi bine, cu care te bucuri să stai la o cafea sau să ieși la o bere, probabilitatea de a rămâne în organizație este mai mare.

Iar o contribuție la această bunăstare o are și managerul echipei. Acesta este cel care creează acest context de dezvoltare. În cele mai multe dintre cazuri, oamenii aleg să rămână sau să plece, din motive ce țin de manager sau colegi. Managerul poate influența proiectele și responsabilitățile echipei. Pe de altă parte, este și reversul medaliei, în care poți avea o cultură organizațională sănătoasă, dar cu un manager nepotrivit, riști să pierzi o echipă întreagă.

 

4. Care este pentru voi cel mai bun indicator că angajații voștri sunt fericiți?

În Systematic susținem o cultură a feedback-ului prin care măsurăm lunar pulsul angajaților printr-un survey numit Live ESS. Avem un response rate de peste 75% cu ajutorul căruia reușim să monitorizăm nivelul de satisfacție.

Pe lângă această măsurătoare, avem și diferiți indicatori prin care demonstrăm că suntem împreună și la bine, și la greu. Exemplul este ultimul proiect, Pandemic Control, pe care l-am dezvoltat și finalizat în doar 2 săptămâni cu ajutorul unor colegi foarte dedicați. Avem angajați care sunt doritori să sprijine clienții în condiții critice, iar noi ne arătăm aprecierea oferindu-le suportul necesar și sărbătorind reușitele.

Totodată, un alt indicator real este faptul că peste 25% din angajații companiei au fost sau sunt implicați ca ambasadori în proiecte de employer branding. Dacă oamenii nu ar crede în companie și în valorile ei, nu s-ar implica la acest nivel.

 

Sună bine? Creează-ți un CV profi din modelele Undelucram.ro, apoi click pe link și pregătește-te să-ți întâlnești viitorul profesional. Pe locuri, fii gata, Aplică!

 

PS: dacă totuși ți se pare că it sounds too good to be true, verifică-l pe Lucian! Citește și episodul 1 cu unul dintre membrii echipei Healthcare, Răzvan, și descoperă beneficiile developerului de la Systematic.

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro