How did the interview go?
Interviul în sine nu a fost dificil, dar a fost tratat cu superficialitate de către comisie. O condiție preliminară pentru participarea la concursul pentru acest post a fost precizarea limbii de circulație internațională pe care o știi. Fiind un post la MAE, e normal să fie așa. Însă, la interviu nu a fost nicio evaluare a nivelului limbii străine. Nu a pomenit nimeni nimic despre asta. Deci, nicio probă de limbă străină și nici de aptitudini PC și nici măcar o mențiune despre lucrurile astea la interviu. Au fost două întrebări din bibliografia de concurs la care am răspuns corect și o întrebare legată de o situație ipotetică imprevizibilă. Cu toate că am răspuns corect, nota nu a fost una grozavă. De asemenea, comisia era vizibil dezinteresată. Concursul de angajare a fost doar o formă fără fond, așa cum bine ne-am obișnuit când vine vorba de statul român. Măcar în anul 2025 s-au blocat angajările la stat, s-au mai stopat pe moment concursurile astea măsluite care își bat joc de timpul oamenilor de bună credință care îndrăznesc să stârnească cuiburile de șobolani sinecuriști.