Discover the TOP 100 BEST EMPLOYERS to work for in 2025!

The best employers are looking for the best candidates.

Cancelarist

Ministerul Afacerilor Externe

Cancelarist
2 weeks
Easy
Negative experience Experience negative
No offers received No offer
No answer No feedback received

How did the interview go?

Interviul în sine nu a fost dificil, dar a fost tratat cu superficialitate de către comisie. O condiție preliminară pentru participarea la concursul pentru acest post a fost precizarea limbii de circulație internațională pe care o știi. Fiind un post la MAE, e normal să fie așa. Însă, la interviu nu a fost nicio evaluare a nivelului limbii străine. Nu a pomenit nimeni nimic despre asta. Deci, nicio probă de limbă străină și nici de aptitudini PC și nici măcar o mențiune despre lucrurile astea la interviu. Au fost două întrebări din bibliografia de concurs la care am răspuns corect și o întrebare legată de o situație ipotetică imprevizibilă. Cu toate că am răspuns corect, nota nu a fost una grozavă. De asemenea, comisia era vizibil dezinteresată. Concursul de angajare a fost doar o formă fără fond, așa cum bine ne-am obișnuit când vine vorba de statul român. Măcar în anul 2025 s-au blocat angajările la stat, s-au mai stopat pe moment concursurile astea măsluite care își bat joc de timpul oamenilor de bună credință care îndrăznesc să stârnească cuiburile de șobolani sinecuriști.

Interview questions and tests

Două întrebări din bibliografia de concurs (cea din care s-a dat proba scrisă anterioară interviului), o întrebare legată de gestionarea unei situații imprevizibile și o întrebare legată de motivația candidatului.
Experience negative Negative experience
No offer No offers received