Discover the TOP 100 BEST EMPLOYERS to work for in 2025!

The best employers are looking for the best candidates.

Marketing and Events Specialist

Mercedes-Benz Romania

Marketing and Events Specialist
3 weeks
Difficult
Negative experience Experience negative
No offers received No offer
No answer No feedback received

How did the interview go?

Mi-ar fi plăcut sa sustin un interviu la importatorul unui brand premium precum Mercedes-Benz... sau nu. Pentru ca, in continuarea ultimei recenzii pentru postul de Digital Marketing, vin cu experienta mea asemantoare: au deschis aceasta pozitie de marketing and events specialist (ceva entry-level, din care inteleg ca presupune suportul oferit echipei in realizarea de evenimente atat la nivel de importator..cat si de dealer *un pic ciudat, dar pot sa înțeleg abordarea aceasta*).

Ce nu pot sa inteleg, in schimb, este abordarea desincronizata si lipsita de feedback. Am fost sunata la mai mult de 3 saptamani dupa ce am aplicat, spunandu-mi-se ca sunt foarte multi candidati si ca se face un soi de triere telefonica, pasul urmator fiind primirea unui business case si rezolvarea acestuia, apoi interviul propriu-zis. Primesc BC la 10 zile dupa ce am avut discuția telefonica initiala cu reprezentantul departamentului de marketing, cu deadline in 4 zile de la momentul primirii. Il rezolv, saptamanile trec, nu exista niciun feedback, fie el si negativ. Trec 3 saptamani de la momentul la care am trimis rezolvarea business case-ului. Sun la HR si mi se spune ca au fost foarte ocupati cu business trips si ca incearca sa revina la finalul saptamanii cu feedback. Trece saptamana, trece si urmatoarea si niciun feedback de atunci.

Nu inteleg abordarea aceasta cu business case-ul ("cu este un pic de munca acasa"), evident, sa aiba compania premium, ce reprezinta un brand premium, modalități de triere a celor cateva zeci de candidati. Daca asta ar fi motivul gandit in "strategia" lor de recrutare, ar putea da totusi un mail in care sa te informeze ca "doresc sa mearga mai departe cu alti candidati" sau un mesaj mai nuantat de atat. E totusi mai bine decat lipsa unui feedback sau ascunderea dupa deget "pana la finalul saptamanii".

Interview questions and tests

Realizarea unui business case in urma unor cerinte - design de eveniment pentru lansarea unor modele electrice.

Mentionez ca design-ul de eveniment a fost realizat conform cerintelor, structurii oferite, cu inspiratie din experienta deja avuta in acelasi rol, pe partea de realizare evenimente in industria auto.
Experience negative Negative experience
No offer No offers received