Discover the TOP 100 BEST EMPLOYERS to work for in 2025!

The best employers are looking for the best candidates.

Principal Platform Engineer

Easy
Negative experience Experience negative
No offers received No offer
No answer No feedback received

How did the interview go?

Am fost contactat de echipa de recrutare prin LinkedIn, în legătură cu o oportunitate de rol tehnic interesant. După acest contact inițial, am avut loc un prim interviu cu recruiter-ul. Discuția a decurs bine până în momentul în care am abordat subiectul așteptărilor financiare. Aici a apărut o diferență semnificativă între oferta potențială și venitul meu actual.

Deși astfel de diferențe nu sunt neobișnuite — tocmai de aceea se poartă aceste discuții — am transmis politicos că proiectul mi se pare într-adevăr interesant, dar în condițiile respective (față și de cerințele rolului) nu consider că are sens să continuăm procesul.

Ce a urmat, însă, nu mi s-a părut potrivit. Recruiter-ul a insistat să merg mai departe în proces, în ideea că poate „mă convinge” managementul în etapa următoare, nu printr-o ajustare financiară, ci prin entuziasmul legat de companie și proiect, și că ar fi o experiență foarte bună pentru CV-ul meu. Am explicat că nu sunt în căutarea activă a unui nou job, iar dacă o companie dorește să mă atragă, ar trebui cel puțin să egaleze venitul actual, nu să vină cu o ofertă mult sub acesta.

După ce am refuzat încă o dată politicos, recruiter-ul a schimbat direcția conversației („ca să folosim timpul oricum alocat”), trecând la întrebări tehnice, deși am semnalat că nu are rost să continuăm. Am fost nevoit să închei discuția fără a mai răspunde la întrebarea tehnică, deoarece mi s-a părut puțin o lipsă de respect față de ce comunicasem clar.

Interview questions and tests

Întrebarea principală a fost dacă aș dori să continui procesul de recrutare, știind că potențiala compensație financiară ar fi semnificativ mai mică decât venitul meu actual.
Experience negative Negative experience
No offer No offers received