Descoperă Catalogul TOP 100 CEI MAI BUNI ANGAJATORI pentru care să lucrezi în 2025!

Cei mai buni angajatori caută cei mai buni candidați.

#OameniiDeLaProfi: De la angajați dedicați la parteneri de business cu spirit antreprenorial

05.06.2025
3 min

Astăzi vă propunem un episod special din seria de interviuri cu experți din companiile care contribuie la o piață a muncii mai transparentă în România. Este vorba despre discuția cu Marius Duval, Director Dezvoltare Proiect Parteneri Profi, în cadrul căreia am descoperit ingredientele secrete din spatele succesului proiectului „Magazin Partener”.

Prin acest program, Profi propune un model de colaborare în care magazinele sunt operate de antreprenori locali în sistem de parteneriat, beneficiind de sprijin logistic, know-how și aprovizionare, în timp ce aceștia pot gestiona activitatea zilnică a magazinului.

Este exact genul de inițiativă de care România are nevoie pentru o piață a muncii mai sănătoasă și mai descentralizată, motiv pentru care dedicăm acest episod pentru a pune în lumină beneficiile de care te poți bucura ca antreprenor dacă alegi să intri în proiectul Magazin Partener.

1. Cum ai descrie, pe scurt, ce înseamnă să fii Partener Profi și cui i se potrivește acest program?

Să fii Partener Profi înseamnă să-ți dezvolți propria afacere „umăr la umăr” cu unul dintre cei mai mari retaileri din România. Este un program dedicat celor cu spirit antreprenorial – fie că vor să construiască o afacere de la zero, fie că își doresc un business de familie care să aducă venituri stabile, dezvoltare profesională și sentimentul apartenenței la o comunitate.

Se adresează atât persoanelor din România, cât și românilor din diaspora care doresc să revină acasă și să pornească pe un drum sigur în antreprenoriat. Vedem tot mai multe cereri de la români care vor să se întoarcă în țară și caută un partener de încredere, iar Profi le oferă exact asta: siguranță și susținere.

2. Care sunt principalele beneficii pentru cei care aleg să devină Parteneri Profi?

Partenerii Profi obțin venituri încă din prima lună de colaborare, cu investiții și riscuri minime din partea lor.

Pe lângă faptul că Profi acoperă beneficiile salariale ale echipei partenerului (în corelație cu performanța magazinului), compania noastră oferă și un plan de business solid, bazat pe proceduri clare de lucru, strategii bine gândite, campanii de marketing eficiente și o infrastructură logistică bine pusă la punct.

În plus, ne asigurăm că există o comunicare constantă, transparentă și eficientă cu partenerii. Suntem alături de ei zi de zi, oferindu-le suportul necesar pentru ca ei să se poată concentra 100% pe activitatea magazinului pe care îl gestionează.

3. Ce sprijin oferă Profi noilor Parteneri, atât la începutul colaborării, cât și pe parcursul acesteia?

Colaborarea începe chiar înainte de semnarea contractului. Viitorii parteneri intră într-un program de pregătire teoretică și practică, fiind ghidați de o echipă dedicată în toate etapele necesare înființării firmei.

După preluarea magazinului, partenerul beneficiază timp de 3 luni de suport direct din partea unei echipe multifuncționale care asigură integrarea eficientă în proiect. Ulterior, continuăm sprijinul prin sesiuni de training gratuite în aplicațiile noastre interne (LMS, SAP) și prin programul Profi Training Academy, destinat dezvoltării avansate.

Partenerii au acces constant la consultanță comercială, financiară, administrativă și legislativă. Îi implicăm în proiecte dedicate performanței și productivității, iar totul se bazează pe încredere, transparență și comunicare.

4. Cât de accesibil este acest program pentru cineva fără experiență în retail?

Este un avantaj să ai experiență în retail, dar nu este o condiție obligatorie. Programul este accesibil și celor fără experiență vastă, atâta timp cât au spirit antreprenorial, disciplină și capacitatea de a coordona o echipă. Pregătirea teoretică și practică oferită de Profi, împreună cu procedurile clare și suportul continuu, le oferă noilor parteneri toate instrumentele necesare pentru a deveni eficienți în activitatea lor zilnică.

5. Cum contribuie brandul Profi și infrastructura sa la succesul unui magazin gestionat de un Partener?

În cei peste 24 de ani de activitate, Profi a inaugurat peste 1.780 de magazine și a devenit unul dintre cele mai cunoscute branduri din retailul românesc. Din 2012, de când am lansat Proiectul Partener, am ajuns ca 96% dintre magazinele noastre să fie operate de antreprenori locali.

Lucrăm cu peste 1.280 de parteneri – cifre care vorbesc de la sine despre eficiența modelului de business. Toate departamentele Profi contribuie la creșterea notorietății, productivității și profitabilității magazinelor operate în regim de parteneriat.

Mai mult, recenta preluare a Profi de către grupul internațional Ahold Delhaize – cu o vastă expertiză în francize și parteneriate – reconfirmă stabilitatea și potențialul programului.

6. Ce mesaj ai pentru cei care se gândesc să aplice, dar mai au întrebări sau rețineri?

Se spune că partea cea mai grea este să faci primul pas. De aceea, îi încurajez pe toți cei care vor să pornească pe drumul antreprenoriatului să ne scrie la vreaumagazin@profi.ro sau să acceseze site-ul nostru: www.profi.ro/magazin-partener

Este un pas simplu, iar mai departe preluăm noi inițiativa. Avem o echipă dedicată care îi va ghida în tot procesul.

Totul e mai ușor când ai ajutor – iar la Profi, ajutorul vine garantat!

Te gândești să pornești pe drumul antreprenoriatului, dar mai ai întrebări?

Accesează secțiunea dedicată Proiectului Magazin Partener pe site-ul Profi, completează o solicitare de parteneriat, iar de acolo echipa Profi va prelua totul, oferindu-ți sprijin constant la fiecare pas.

Nu uita: Profi este o companie despre oameni. Te încurajăm să descoperi cultura lor organizațională bazată pe empatie și să afli ce beneficii ai avea dacă ai face și tu parte dintre #OameniiDeLaProfi.

Ești HR? Află cum să recrutezi eficient!

Hai în clubul angajatorilor cu rată mare de retenție și costuri de recrutare mici.

Vreau să știu

Dorești să-ți faci munca mai ușor?

Noi îți explicăm cum îți poți administra eficient Brandul de Angajator în comunitate.

Află mai multe