În 2021 vrem să accelerăm creșterea platformei la nivel regional și ne consolidăm brandul de cea mai puternică platforma de employer branding.

 

Pe scurt:

  • Extindere în Ucraina, Bulgaria și Polonia

  • Un milion de utilizatori înregistrați la nivel regional

  • Atragerea unei finanțări de 0,75-1 milion de euro în 2021

  • Un “Club” cu beneficii pentru utilizatorii care scriu recenzii 

 

Suntem cea mai mare comunitate online pentru angajații din România și avem în plan ca anul viitor să creștem numărul de utilizatori înregistrați la aproximativ un milion. De asemenea, ne dorim accelerarea creșterii în Grecia, Ungaria și Cehia și consolidarea amprentei internaționale după ce recent platforma noastră a fost lansată și în Ucraina, Bulgaria și Polonia.

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online care oferă recenzii despre angajatori, informații salariale și despre mediul de lucru din companiile din România. Platforma a fost lansată în 2011 de către Costin Tudor și s-a extins începând cu 2019 în Grecia, Ungaria, Cehia și Republica Moldova. De curând ne-am început operațiunile în Ucraina, Bulgaria și în Polonia.

 

Cel mai important punct de informare despre piața muncii la nivel regional 

“Până acum ne-am concentrat pe consolidarea tehnică a platformei, pe oferirea de soluții de informare pentru candidați și angajați și de asemenea, de soluții de promovare pentru angajatori. Începând cu 2021 ne dorim să creștem foarte mult atât în România, cât și la nivel regional, unde deja am testat cu succes piețele din Grecia și Ungaria. Ne vom concentra eforturile și pe operațiunile din Ucraina, Bulgaria și Polonia, țări în care am identificat un potențial foarte mare. Această strategie ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul de a deveni cel mai important punct de informare despre piața muncii din România și din regiune”, afirmă Costin Tudor, CEO și fondator al Undelucram.ro.

Pentru a ne extinde la nivel regional, vom avea nevoie de o nouă finanțare, suma fiind estimată la 0,75-1 milion de euro. Anul trecut, GapMinder VC și Oana Ciornei, managing partner al companiei de recrutare pentru funcțiile de management Amrop, au investit 300.000 de euro în Undelucram.ro, suma fiind utilizată pentru internaționalizarea platformei.

 

Miza regională: mulți utilizatori și concurenta scăzută 

Considerăm că în regiune este un foarte mare potențial de creștere datorită numărului mare de angajați/posibil angajați, dar și pentru că serviciile noastre ar fi unele noi pe aceste piețe. Astfel, în timp ce piata de angajați/posibil angajați din România și Moldova este de 8,8 milioane de persoane, în Grecia, Ungaria și Cehia este de 14,8 milioane, iar în Ucraina, Bulgaria și Polonia este de 40,2 de milioane. 

“Dezvoltarea internațională este un pas esențial pentru noi atât datorită numărului mare de utilizatori pe care îi putem atrage, dar și pentru ca în unele țări serviciile noastre sunt noi, nu au concurenta. Totodată, în zone mai apropiate de Europa de Vest, mai exact în țări precum Cehia și Polonia, angajații sunt mult mai dispuși să scrie recenzii față de utilizatorii din zona Europei de Est. Astfel, investițiile pe care le facem pentru atragerea unui client în aceste țări sunt mai mici decat sumele investite în România ori în Moldova. În același timp, în Grecia și Ungaria am avut o deschidere foarte mare către soluțiile noastre destinate angajatorilor”, a adăugat Costin Tudor. 

 

Obiectivele pentru 2021: Creșterea la un milion a numărului de utilizatori înregistrași și dublarea numărului de clienți

Undelucram.ro are peste 650.000 de utilizatori (angajati și posibil angajați), iar pentru anul viitor vizăm un milion de utilizatori. În ceea ce priveste segmentul corporate, ne dorim ca la finalul lui 2021 să dublăm numărul de clienți, ajungând astfel la peste 300 de companii active.

Avansul pe ambele segmente (companii/specialisti HR și utilizatori persoane fizice) va fi determinat de intrarea pe noi segmente de recrutare (atât în zona de white collars, cât și blue collars), de extindere geografică, continuarea dezvoltării de servicii de recrutare care implică machine learning, dar și mai multe inițiative de marketing.

 

Un serviciu de machine learning și un club de reduceri

“În 2021 vrem să ne consolidăm brandul de cea mai puternică platforma de employer branding. Ne vom concentra pe dezvoltarea comunității urmând să lansăm mai multe servicii dedicate specialiștilor în resurse umane, dar și candidatilor. Totodată, un alt obiectiv îl reprezinta perfecționarea soluției noastre de recrutare, soluție bazată pe machine learning prin care ne dorim să oferim specialiștilor din HR o selecție riguroasă și eficientă. Cu ajutorul acestei tehnologii, prioritatea va fi ca algoritmul special conceput să livreze un matching consistent al profilului de angajat căutat de companii și candidații activi pe platforma Undelucram.ro. Comunitatea  utilizatorilor noștri este unică în România și un alt pas în aceasta direcție a fost lansarea în aceasta lună a Undelucram Club, o extensie a platformei prin care ne dorim să răsplătim utilizatorii care scriu evaluări despre angajatori și mediul de lucru pe Undelucram.ro”, afirmă Raluca Hagiu, Manager de produs la Undelucram.ro. 

Undelucram Club este o secțiune care găzduiește reduceri și oferte la diferite produse sau servicii ale partenerilor Undelucram.ro. Prin această extensie, ne dorim ca aportul adus în comunitate de cei peste 650. 000 de utilizatori prin acțiunile pe platforma să fie răsplătit cu accesul în cadrul aceleiași platforma la o serie de oferte și reduceri din categorii precum servicii medicale, educație, restaurante, wellbeing, turism. În aceeași nota UNDE, reducerile și ofertele sunt organizate în 12 categorii precum: Unde Învățăm, Unde Cumpăram, Unde Mâncam, Unde Călătorim, Unde ne Plimbăm etc.

Printre alte inițiative de marketing si continut pe care Undelucram.ro le are în plan pentru 2021 se numără programe de consiliere profesională pentru studenți, susținerea programelor de reconversie profesională existente pe piață sau educație non-formală pentru specialiștii în HR (evenimente online și offline și prima comunitate de învățare colaborativă).

 

***

 

Despre Undelucram.ro

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu peste 650.000 de potențiali angajați pe platformă și peste 500.000 de recenzii lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviuri de angajare sau oferte salariale. Platforma pune la dispoziția angajaților și Salariometru - un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.