SIMTEL Team este o companie românească de tehnologie și inginerie, cu o prezență internațională, activând în domenii esențiale precum energia regenerabilă, telecomunicațiile și automatizările industriale. Înființată în 2000 de trei absolvenți ai Universității Politehnice din București, SIMTEL a evoluat continuu și a devenit lider pe piața românească în construcția și mentenanța centralelor fotovoltaice.
În prezent, Grupul SIMTEL reunește entități complementare, fiecare având un rol esențial în dezvoltarea și livrarea de soluții integrate. Din grup fac parte: G-Energy Solutions (GES) – specializată în furnizarea de energie și încheierea de contracte PPA pe termen lung; Agora Robotics SRL – start-up inovator dedicat dezvoltării de roboți autonomi; CSS – Custom Soft Solutions – companie axată pe platforme VPP de monitorizare și control; ANT Power Energy SRL (ANT Energy) – furnizor de soluții de prognoză și acces pe piețele de energie; precum și filialele internaționale Simtel Solar SRL Moldova și Simtel Germany GmbH, prin care ne extindem expertiza și pe piețele externe. Împreună, aceste entități acoperă întregul lanț valoric, de la proiectare și construcție, până la operare, optimizare și inovare tehnologică.
Inovația și responsabilitatea socială sunt fundamentale în cultura noastră organizațională. În 2021, SIMTEL a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar în 2023 a făcut tranziția pe Piața Principală (simbol bursier SMTL). În paralel, compania continuă să își extindă prezența internațională: în 2022 a deschis prima filială în Republica Moldova, iar în 2025 a inaugurat o filială în Germania.
Echipa SIMTEL este formată din peste 140 de angajați, care activează atât la sediul principal din București, cât și în locații regionale din România și din străinătate.
Proiecte de succes și realizări:
500 MWp de centrale fotovoltaice finalizate și în dezvoltare
154 MWp de parcuri fotovoltaice proprii
5.000 de intervenții anuale de mentenanță în România și pe piețele internaționale
Soluții complete în energie regenerabilă, telecomunicații, automatizări industriale și stocarea energiei
Misiunea noastră este să sprijinim tranziția globală către un viitor sustenabil, oferind soluții inovatoare în energie regenerabilă și tehnologii avansate. Ne propunem să devenim lideri globali în domeniile în care activăm și să contribuim activ la creșterea eficienței energetice.